Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال گذشته ۳۰.۷ درصد از دانش‌آموزان استان فارس برای ادامه تحصیل شاخه فنی و حرفه‌­ای و کارودانش را برگزیده بودند در حالی که این میزان برای سال تحصیلی جاری به ۳۶ درصد افزایش داشته است. ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۹ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، توزیع متوازن دانش‌­آموزان در شاخه­‌های نظری،  فنی‌وحرفه‌­ای و کارودانش از سیاست‌­های کلی آموزش و پرورش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چند سال گذشته شاهد توزیع نامتوازن دانش‌آموزان و تمایل به تحصیل در شاخه نظری به ویژه رشته تجربی بوده­‌ایم در حالی که توزیع جمعیتی نیروی شاغل به سمت شاخه‌­های فنی و مهارتی سنگینی می­‌کرد.

آمار ثبت ­نام دانش‌­آموزان استان فارس در دوره متوسطه دوم، حکایت از گام بلند آموزش و پرورش این استان در ترغیب و هدایت دانش‌­آموزان به سمت شاخه فنی‌وحرفه‌­ای و کارودانش دارد.علیرضا شجاعی­‌پور، رئیس اداره آموزش دوره متوسطه آموزش و پرورش فارس در گفت‌وگو با تسنیم از رشد پنج و سه دهم درصدی ثبت­‌نام دانش‌­آموزان در شاخه فنی به نسبت سال گذشته خبر داد.

سال گذشته 30.7 درصد از دانش‌آموزان استان فارس برای ادامه تحصیل شاخه فنی و حرفه‌­ای و کارودانش را برگزیده بودند در حالی که این میزان برای سال تحصیلی جاری به 36 درصد افزایش داشته است. طیبه رحیمی سرپرست اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی آموزش و پرورش فارس با اشاره به اقدامات انجام شده و همکاری­‌ها با اتاق بازرگانی و بنیاد نخبگان در ترغیب دانش‌­آموزان به حضور در رشته­‌های فنی و کارودانش، هدایت تحصیلی دانش‌­آموزان را در دو سال اخیر موفقیت‌آمیز توصیف کرد.

رحیمی تصریح کرد: آگاهی‌دهی به دانش‌­آموز، والدین و معلمان، برگزاری جلسات رو در روی کارآفرینان موفق اتاق بازرگانی با دانش‌­آموزان و شنیدن تجربه­‌ها و فرآیند کار از زبان آن­ها، برگزاری همایش کارآفرینی، سخنرانی نخبگان علمی، پژوهشی و فنی بنیاد نخبگان برای دانش‌­آموزان دوره متوسطه و معرفی مشاغل و ارائه اطلاعات شغلی در هفته مشاغل بخشی از اقداماتی است که برای ترغیب دانش‌­آموزان به مهارت‌آموزی و خود اشتغالی صورت گرفته است.

سرپرست اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی آموزش و پرورش فارس از پیشرفت قابل قبول استان در توزیع متوازن دانش‌­آموزان در شاخه‌­های تحصیلی ابراز خرسندی کرد و همچنین از برنامه‌ریزی­‌هایی خبر داد که در آینده موفقیت چشمگیری را در این زمینه به ارمغان خواهد آورد. رحیمی ابراز امیدواری کرد در صورت موفقیت‌آمیز بودن برنامه­‌ها تا چند سال آینده تمایل دانش­‌آموزان برای حضور در رشته­‌های مختلف فنی و کار و دانش به 60 درصد هم برسد.

وی گفت: در ارتباطاتی که با جهاد دانشگاهی و نیز کارگاه تراش سنگ قیمتی و ساخت زیورآلات داشته‌­ایم، با هدف آشنایی و ترغیب با ظرفیت­‌های اشتغال و کارآفرینی، دانش‌­آموزان را به کارگاه­‌ها خواهیم برد تا از نزدیک با قابلیت­‌ها و ظرفیت­‌های ایجاد شغل آشنا شوند و به مهارت‌آموزی و خود اشتغالی ترغیب شوند.

سیاست توزیع متوازن در میان رشته­‌های شاخه نظری نیز در استان فارس تا حدی عملی شده است. به طوری که به گفته شجاعی­‌پور، ثبت­‌نام دانش­‌آموزان در سال تحصیلی جاری برای رشته­ تجربی 48، رشته علوم انسانی و معارف 38 و رشته ریاضی 13.5 درصد است در حالی که این میزان در سال گذشته برای رشته علوم تجربی 49، رشته علوم انسانی و معارف38.2 و رشته ریاضی 12.8 بوده است.

رئیس اداره آموزش دوره دوم متوسطه آموزش و پرورش فارس با بیان اینکه در زمینه افزایش جذب دانش‌­آموزان در شاخه فنی وحرفه‌­ای و کارودانش موفق عمل کرد‌‌‌ه‌­ایم، گفت: افزایش جذب دانش‌آموزان در رشته ریاضی و کاهش جذب در رشته تجربی از سیاست‌­های توزیع متوازن در میان رشته‌های شاخه نظری بوده است.

با افزایش تمایل دانش­‌آموزان استان فارس به شاخه فنی و کارودانش، حضور دانش­‌آموزان در شاخه نظری از 69.3 در سال تحصیلی گذشته به 64 درصد در سال تحصیلی جاری کاهش داشته است. هرچند این موفقیت در راستای سیاست­‌های راهبردی آموزش و پرورش حائز اهمیت است اما ناکافی بودن برخی زیرساخت‌­ها و امکانات مورد نیاز برای رشته فنی می­‌تواند سد راه عملی شدن برنامه­‌ریزی‌­ها در این زمینه شود.

سرپرست اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی آموزش و پرورش فارس از ناکافی بودن برخی امکانات مانند ماشین‌­آلات مورد نیاز برای رشته­‌های فنی در برخی از شهرستان­‌های استان خبر داد و گفت: تامین و اختصاص اعتبار در این زمینه ضروری است و می‌­تواند این مسئله را حل کند.

هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در آموزش و پرورش با هدف توزیع متوازن دانش‌آموزان در شاخه‌ها و رشته‌های مختلف شامل کاردانش، فنی وحرفه‌ای و نظری که هر کدام نیز زیر رشته‌های متعددی دارند، انجام می‌شود. بر اساس آیین نامه‌ هدایت تحصیلی کمک به شناسایی و استعدادهای دانش‌آموزان، انتخاب رشته‌ای عالمانه و مبتنی بر اختیار و ایجاد امنیت روحی دانش‌آموز و خانواده در انتخاب رشته سه مولفه‌ اصلی هدایت تحصیلی به شمار می‌رود.

انتخاب رشته‌­ای که متناسب با استعدادها و امنیت روحی دانش‌­آموز و نیازهای بازار کار کشور باشد، می­‌تواند نیروی محرک‌ه­ای برای شکوفایی استعدادهای فردی و نیز کاهش نرخ بیکاری باشد.  توزیع همخوان تحصیل دانش‌­آموزان در شاخه­‌های مختلف تحصیلی با توزیع جمعیتی نیروی شاغل می‌­تواند خبر خوبی در جهت کاهش نرخ بیکاری باشد.

گزارش از فاطمه رفاهت

انتهای پیام/ن

R41382/P1361/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۵۹۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره خواندن و خوش نویسی در جهرم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، معاون مدیر کل و مدیر آموزش و پرورش جهرم گفت: نخستین جشنواره خواندن و اختتامیه سومین جشنواره خوشنویسی دانش آموزان ابتدایی در سالن علامه امینی جهرم برگزار شد.
عبدالصمد یاسمی پور افزود: جشنواره خواندن که شامل گلستان خوانی، شاهنامه خوانی و متون کهن است با هدف تقویت و کسب مهارت دانش آموزان، قدرت بیان، روان خوانی، علاقه به مطالعه و آشنایی با زبان و ادبیات فارسی و ایجاد فرصت برای شناخت استعداد و توانایی دانش آموزان برپا شد.
وی افزود: در نخستین دوره جشنواره خواندن، بیش از ۳۰۰ اثر تولیدی به واحد آموزش ابتدایی ارسال شد که ۴۳ اثر منتخب به مرحله اختتامیه جشنواره و اجرا راه یافت  و از آنان تقدیر شد.
همچنین ۶۰۰ اثر خوشنویسی به جشنواره ارسال و از ۷۶ برگزیده ، تجلیل شد.
شهرستان جهرم در جنوب فارس و در فاصله ۱۹۰ کیلومتری شیراز قرار دارد.

دیگر خبرها

  • جزئیات نام آزمون جهش تحصیلی دانش‌آموزان + شرایط و نحوه بررسی صلاحیت‌های هوشی
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • برگزاری جشنواره خواندن و خوش نویسی در جهرم
  • اجباری نبودن لباس فرم برای دانش آموزان
  • تحصیل این عده از دانش‌آموزان در مدارس سمپاد رایگان است
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • کسب مجوز برگزاری امتحانات در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد
  • لباس فرم برای دانش آموزان اجباری نیست
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • مرور خاطرات دوران تحصیل پس از ۴۵ سال