Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌85 درصد ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها در سال 98 براساس سوابق تحصیلی و بدون شرکت در کنکور تکمیل خواهد شد.

در همین رابطه محسن حسینی مقدم در گفت‌وگو با تسنیم، درباره پذیرش دانش‌آموزان هنرستانی بدون کنکور در دانشگاه‌ها اظهار کرد: دانش‌آموزان شاخه فنی و حرفه‌ای در تعدادی از رشته‌ها می‌توانند با سابقه تحصیلی و بدون شرکت در کنکور پذیرش شوند که اسامی این رشته‌ها به زودی از سوی سازمان سنجش اعلام خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:  در سال 97 ، 11 رشته شاخه فنی وحرفه‌ای با آزمون اقدام به جذب دانشجو می‌کردند که هم‌اکنون به 9 رشته کاهش یافته است چون دو رشته نقشه‌کشی و مدیریت خانواده از مجموعه رشته‌های فنی و حرفه‌ای حذف شده است.

پذیرش دانشجو در 9 رشته شاخه فنی‌وحرفه‌ای با کنکور

مدیرکل دفتر آموزش‌ فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال 98 در شاخه فنی و حرفه‌ای برای 9 رشته از طریق کنکور اقدام به جذب دانشجو می‌شود که عبارتند از: الکتروتکنیک‌، حسابداری بازرگانی، شبکه و نرم افزار، تربیت‌بدنی، مکانیک خودرو، تاسیسات مکانیکی، گرافیک، صنایع غذایی و نقشه‌کشی و معماری.

حسینی مقدم عنوان کرد: طبق مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در 9 رشته شاخه فنی و حرفه‌ای پذیرش داوطلبان از طریق کنکور انجام خواهد شد و در سایر رشته‌ها داوطلبان می‌توانند بدون کنکور و از طریق سوابق تحصیلی اقدام کنند.

وی ادامه داد: در مصوبه شورای سنجش و پذیرش اعلام شده است که آموزش و پرورش باید سوابق تحصیلی داوطلبان را ارائه کند و تلاش می‌کنیم در روزهای آینده سوابق تحصیلی دانش‌آموزان هنرستانی را‌ آماده و به سازمان سنجش ارائه دهیم تا داوطلبان بدهند از طریق سابقه تحصیلی به دانشگاه‌ها وارد شوند.

مدیرکل دفتر آموزش فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: داوطلبان ابتدا از میان رشته‌هایی که پذیرش آنها براساس سوابق تحصیلی است اقدام به انتخاب می‌کنند و سوابق تحصیلی پس از آماده شدن از سوی آموزش‌وپرورش به سازمان سنجش ارسال می‌شود. در شاخه نظری هم که دانش‌آموزان خرداد ماه امتحانات نهایی دارند تا تیرماه باید سوابق تحصیلی آنها به سازمان سنجش ارسال شود و پس از پذیرش از سوی دانشگاه‌ها از مهر 98 وارد خواهند شد.

چرا 9 رشته با کنکور؟

حسینی مقدم در پاسخ به این پرسش که رشته‌های خوب همچنان از طریق کنکور اقدام به جذب دانشجو می‌کنند آیا در چنین شرایطی بحث رقابت داوطلبان برای ورود به دانشگاه کاهش می‌یابد؟ اظهار کرد: در معاونت متوسطه و دفتر فنی‌وحرفه‌ای تمام تلاشمان این بود که دانش‌آموزان شاخه فنی و حرفه‌ای بدون کنکور وارد دانشگاه شوند اما در بعضی رشته‌ها مخصوصا 9 رشته‌ای که از طریق کنکور دانشجو پذیرش می‌کنند خروجی آموزش و پرورش بیشتر از ظرفیت دانشگاه فنی و حرفه‌ای است به همین دلیل سازمان سنجش مطرح می‌کند که باید برای این رشته‌ها حتما آزمون برگزار شود.

وی ادامه داد: البته اگر دانشگاه غیردولتی و آزاد را هم در کنار دانشگاه‌های دولتی قرار دهیم شاید ظرفیت به همه برسد اما چون رقابت برای ورود به دانشگاه‌های دولتی است بنابراین ظرفیت محدود بوده و مجبور به برگزاری کنکور هستیم با این وجود بازهم به دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفته‌ایم این 9 رشته را مجدد بررسی کند و اگر امکان دارد ظرفیت ایجاد کنند تا در برخی از آنها داوطلبان بدون کنکور پذیرش شوند.

به گزارش تسنیم، طبق اعلام سازمان سنجش شرایط پذیرش در رشته‌های بدون کنکور بدین شرح است:

پذیرش صرفا سوابق تحصیلی برای بهمن ماه 97 

اطلاعیه مربوط به نحوه پذیرش و شرایط و ضوابط داوطلبان و نحوه درخواست پذیرش از موسسات و مدارک و سوابق موردنیاز در اطلاعیه سازمان سنجش آموزش کشور در تاریخ 25 دی ماه 1397 منتشر می‌شود.

داوطلبان واجد شرایط و متقاضی پذیرش بهمن ماه از تاریخ 29 دی لغایت 6 بهمن ماه برای پذیرش به موسسات پذیرنده که در اطلاعیه 25 دی ماه منتشر می‌شود مراجعه خواهند کرد.

 اطلاع رسانی به پذیرفته‌شدگان مشروط توسط دانشگاه در تاریخ 6 تا 10 بهمن صورت خواهد گرفت.

پذیرش صرفا سوابق تحصیلی برای مهرماه 98

اطلاعیه به انضمام دفترچه راهنمای پذیرش صرفا سوابق تحصیلی برای سال 1398 در اواسط بهمن ماه 1397 توسط سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.

تمام شرایط و ضوابط و نحوه مراجعه، مدارک و مستندات لازم برای اخذ پذیرش توسط موسسات در اطلاعیه مذکور درج خواهد شد.

زمان مراجعه داوطلبان برای اخذ پذیرش رشته محل‌های صرفا سوابق تحصیلی از 20 اسفند 97 تا اواخر مرداد 98 خواهد بود.

داوطلبان متقاضی پذیرش رشته محل‌های صرفا سوابق تحصیلی نیازی به شرکت در کنکور سراسری سال 1398 که ثبت‌نام آن از تاریخ 24 بهمن تا دوم اسفند 97 است، ندارند و مطابق اطلاعیه مذکور و اطلاعیه‌های بعدی سازمان سنجش آموزش کشور اقدام کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۱۶۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ

سعید آزادیان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال گذشته در راستای پیاده سازی نظام حکمرانی آموزش عالی مأموریت گرا سیاست‌های توسعه‌ای را مبتنی بر حل مسائل و نزاعات منطقه‌ای، ملی و در برخی اوقات بین المللی گذاشته است.

وی ادامه داد: هرگونه گسترش در خصوص واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و توسعه رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر نگاه مأموریت گرای آمایش محور است که در چند سال قبل اتفاق افتاده و امسال هم در مقطع ارشد و دکتری با همین رویکرد ۲۴۰ رشته محل را در کل کشور، درون استان‌ها و بر اساس نگاه مأموریت گرا با هماهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و مصوبه شورای گسترش در واحدهای مرکز استان‌ها و واحدهای بزرگ‌تر ادغام کرده ایم.

رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: یک استاندارد برای پذیرش در مقطع ارشد و دکتری از طرف وزارت علوم وجود دارد که ما مبتنی بر همان استانداردهایی که وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرده است دانشجویان را پذیرش خواهیم کرد، در واقع هر اتفاقی که در سازمان سنجش وزارت علوم رخ بدهد، در دانشگاه آزاد اسلامی هم بر اساس ظرفیت‌هایی که وجود دارد اجرایی خواهد شد.

آزادیان با بیان اینکه قاعدتاً مجوز همه رشته محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در وزارت علوم صادر شده و مورد تأیید وزارت علوم است، گفت: در خصوص مقاطع ارشد و دکتری با توجه به تقاضایی که هر سال وجود دارد تعداد پذیرش یک مقدار متغیر است مثلاً در مقطع دکتری ۱۴ هزار نفر ظرفیت اسمی در سطح کشور وجود دارد اما اینکه این تعداد چقدر محقق بشود به انتخاب متقاضیان وابسته است که تا الان درگیر فرایند آن هستیم.

وی در پایان گفت: تعداد افرادی که به مصاحبه دعوت می‌شوند معمولاً به این بستگی دارد که چه تعداد افراد چه رشته محل را انتخاب می‌کنند و ما بر اساس یک تناسب بین رشته و ظرفیت و متقاضی افراد را به مصاحبه دعوت خواهیم کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • جزئیات برنامه امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳
  • نتایج آزمون EPT اعلام شد
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • رشته شیلات به رشته های تحصیلی محقق اردبیلی افزوده می شود
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • پذیرش دانشجو در شعبه نجف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • مقیمی: پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده