Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی درباره علت وجود رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش و یکپارچه شدن دفاتر آن در چارت آموزش و پرورش توضیح داد.

علی باقرزاده معاون پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه‌ ریزی آموزشی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت یکپارچه شدن دفتر فنی و حرفه‌ای و کاردانش در چارت جدید آموزش و پرورش اظهار کرد: تخصص گرایی شاخه کاردانش در رشته‌های مختلف را می‌پذیریم بر همین اساس محتوا و استانداردهایی برای آن در نظر گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از برنامه درسی رشته‌های کاردانش و فنی و حرفه‌ای مشترک هستند اما تنوع رشته در شاخه کاردانش به دلیل پاسخ دهی به نیاز های جامعه بیشتر است البته طول عمر رشته‌ها در کاردانش کوتاه است و متناسب با بازار کار تغییر می‌کند.

معاون پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه‌ ریزی آموزشی با اشاره به اینکه در شاخه فنی و حرفه‌ای پایداری رشته‌ها بیشتر است، اظهار کرد: به طور کلی هر دو شاخه نظری و فنی و حرفه‌ای از یک جنس دیده می‌شود و در شاخه کار و فناوری قرار می‌گیرند که فقط آن را منحصر به متوسطه دوم نمی‌دانیم چرا که موضوع کار و تولید از پیش دبستانی شروع و تا پایان متوسطه دوم ادامه خواهد داشت.

در شاخه‌مهارتی به دنبال کارگر و تکنیسن ماهر هستیم

باقر زاده ادامه داد: در شاخه نظری هم توجه به کار و فناوری به این موضوع ختم می‌شود که هر فرد یک مهارت عمومی را برای راه‌اندازی یک کسب و کار کوچک داشته باشد اما در رشته‌های کاردانش و فنی و حرفه‌ای به سمت تربیت کارگر و تکنسین ماهر در رشته‌های کاملا تخصصی پیش می‌رویم.

وی تصریح کرد: با توجه به این موارد تمامی مسائل مربوط به کسب و کار و فناوری در یک بسته دیده می‌شود اما تغییر شاخه به کاردانش و فنی و حرفه‌ای صرفا به اقتضای بازار کار و نیاز جامعه شکل گرفته است.

معاون پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه‌ ریزی آموزشی بیان کرد: قبل از آنکه هدایت تحصیلی به سمت کاردانش یا فنی و حرفه‌ای پیش رود باید روحیه کسب و کار و معاش حلال در افراد شکل گیرد در واقع دانش آموز برای انتخاب رشته با آگاهی و مسئولیت پذیری تمام به انتخاب یک شاخه تحصیلی بپردازد.

باقر زاده تصریح کرد: در چنین شرایطی فرد با دید آگاهانه نسبت به انتخاب رشته اقدام می‌کند  نه اینکه به آنها انگ عدم پذیرش در رشته‌های نظری خورده شود تا دانش آموزان هم با اکراه رشته‌های مهارتی را انتخاب کنند.

وی اظهار کرد: اکنون نگاه به رشته‌های مهارتی در یک بسته کار و فناوری مورد توجه قرار می‌گیرد که از دوره پیش دبستانی تا متوسطه انگیزه‌های حرفه‌ای مورد توجه است.

گسست بین کاردانش و فنی و حرفه‌ای آسیب‌زاست

معاون پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه‌ ریزی آموزشی بیان کرد: گسست‌ها بین شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش و حتی نظری موجب ایجاد آسیب‌هایی شده است آنچه از ابتدا برای شاخه کاردانش در نظر گرفته شده بود به طور کامل اتفاق نیفتاد چرا که نه بازار کار همراهی کرد و نه اینکه آموزش عالی به این اهداف توجه کرد.

باقر زاده بیان کرد: در شرایط موجود تفکیک رشته‌های مهارتی توجیه علمی ندارد بنابراین باید به سمت یکپارچه سازی حرکت کنیم .

انتهای پیام/

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش اخبار مدارس اخبار دانش آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۶۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، در این همایش که صبح سه شنبه در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد دبیر علمی همایش مدیریت ورزشی با رویکرد سلامت سازمانی اظهار کرد: برای این همایش ۴۱۲ مقاله از سوی دانشجویان و اساتید ارسال شده بود که از این تعداد با داوری انجام شده ۳۸۰ مقاله با کیفیت و مطلوبیت مورد پذیرش قرار گرفت.

مهرداد محرم زاده خاطرنشان کرد: ۵۳ درصد مقالات ارائه شده در این همایش مربوط به دانشجویان ارشد بین اللملی است که عمدتا از کشورهای عراق و سوریه حضور داشتند.

وی گفت: بحث مدیریت ورزشی از رشته های بین رشته ای علوم ورزشی است که در سال های اخیر با گرایش مختلف مورد توجه قرار گرفته است.

دبیر علمی همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل توانمندی منابع انسانی و سوگیری های درست دانشگاه ها را در توسعه رشته مدیریت ورزشی و اقتصاد و تجارت ورزش یادآورشد و بیان کرد: در این زمینه دانشگاه محقق اردبیلی نیز جزو دانشگاه های پیشرو کشور در توسعه و گسترش رشته های ورزشی است.

محرم زاده افزود: در برگزاری این رویداد از ظرفیت انجمن مدیریت ورزشی ایران استفاده کردیم و شاخه استانی این انجمن فعالیت خوبی را انجام داده و در سال گذشته موفق شدیم در ارزیابی های انجام شده جزو انجمن های موفق معرفی شویم.

وی تصریح کرد: این انجمن اقدام به فعالیت های علمی، تحقیقاتی، چاپ نشریه به زبان های بین المللی، برگزاری کارگاه های آموزشی و ... کرده تا دانشجویان و محققان علوم ورزشی بتوانند از بسترهای فراهم شده انجمن مدیریت ورزشی بهره بگیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: سال گذشته اولین همایش مدیریت ورزشی را به صورت ملی برگزار کردیم و امسال این همایش در سطح بین المللی و با حضور دو چهره علمی دانشگاهی از کشور عراق و استرالیا در حال برگزاری است که امیدواریم از نتایج این رویداد که با استقبال دانشجویان خارجی دانشگاه محقق اردبیلی روبرو شده بهره لازم و کافی برده شود.

در این همایش از مقالات برتر در قالب پنل های برگزار شده و پوستر رونمایی شده و از برترین های این همایش با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.

کد خبر 6099132

دیگر خبرها

  • همکاری علمی دانشگاه آزاد همدان با یک شرکت لبنی
  • رفتار غیر حرفه ای شهربانو منصوریان/ مسئولان ووشو پاسخگو باشند
  • همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد
  • روزانه بیش از ۲۰۰ تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • کمبود یک هزار عضو هیات علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • اسرائیل پاسخی به مطالبات مقاومت فلسطین نمی‌دهد
  • رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است