Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: در سال گذشته بیش از ۴۲ درصد از دانش‌آموزان در شاخه فنی‌وحرفه‌ای و کارودانش  و حدود ۵۸ درصد در شاخه نظری ورود پیدا کرده‌اند.

رضا صابری تولایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: خراسان رضوی حدود ۹۵هزار دانش‌آموز پایه نهم دارد که مشمول فرآیند هدایت تحصیلی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از اتمام امتحانات خرداد ماه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم وارد مرحله اجرایی شده و نمون برگ شماره ۶ و ۷ در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

وی افزود: نمون برگ شماره ۶ صرفا توصیه‌نامه‌ای برای انتخاب آگاه‌تر و بهتر دانش‌آموزان و ملاک اصلی برای انتخاب رشته دانش‌آموزان ‌است.نمون برگ شماره ۷ مبتنی بر سوابق تحصیلی دانش‌آموزان است که شامل نمرات پایه هفتم و هشتم با ضریب یک و پایه نهم با ضریب ۳ در سه شاخه نظری، فنی‌حرفه‌ای وکارودانش می‌شود.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: این فرم در مقایسه با سال‌های گذشته دو اولویت مهم دارد که شامل اولویت الف و ب است که البته برخی از دانش‌آموزانی که شرایط لازم را نداشته‌اند از این فرم حذف شده‌اند. اولویت الف به منزله این است که دانش‌آموز شرایط کافی برای ثبت‌نام را دارد. اولویت گروه ب اینگونه است که بعد از ثبت‌نام گروه الف، اگر ظرفیت مدارس خالی ماند این گروه می‌توانند برای ثبت‌نام مراجعه کنند.

وی ادامه داد: ثبت‌نام دانش‌آموزان از ۲۳ تیرماه آغاز شده است و فرم‌های ۶ و ۷ در اختیار آنها قرار داده شده است. در آموزش‌وپرورش خراسان رضوی ۴۷ کمیته تخصصی هدایت تحصیلی تشکیل شده که وظیفه اصلی این کمیته‌ها هدایت، راهنمایی و پاسخ به سوالات و ابهامات دانش‌آموزان و اولیا در خصوص هدایت تحصیلی است.

صابری تولایی گفت: از ۲۳تیرماه تا ۹مرداد ماه اولویت ثبت‌نام با گروه الف است و از ۱۰مرداد گروه ب می‌توانند به شرط خالی بودن ظرفیت مدارس جهت ثبت‌نام اقدام نمایند. گروه الف و ب بدون هیچ محدودیتی می‌توانند در شاخه فنی‌وحرفه‌ای و کارودانش ثبت نام کنند. دانش‌آموزان پسر بیشتر به شاخه فنی‌وحرفه ای و کارودانش گرایش دارند.

وی تاکید کرد: در سال گذشته بیش از ۴۲ درصد از دانش‌آموزان در شاخه فنی‌وحرفه‌ای و کارودانش و حدود ۵۸ درصد در شاخه نظری ورود پیدا کرده‌اند.

میانگین کشور در توسعه متوازن رشته‌های تحصیلی حدود ۳۸ درصد و ‌در خراسان رضوی بالای ۴۲ درصد است؛ بنابراین خراسان رضوی جزو استان‌های برتر در توسعه متوازن رشته‌های تحصیلی است.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در خصوص موفقیت دانش‌آموزان در انتخاب رشته، افزود:  علاقه دانش‌آموز در انتخاب رشته اهمیت دارد، سپس استعداد و توانایی، سوابق تحصیلی عالی که اجازه ورود به آن رشته را بدهد، همچنین مشورت با مشاوران کارآمد آموزش‌وپرورش برای انتخاب یک رشته درست و موفق لازم است.

وی در زمینه توصیه به اولیا و دانش‌آموزان، اظهار کرد:  جهت‌گیری سیاست‌های نظام و اسناد بالا دستی تمرکز خود را بر روی مهارت‌ورزی و مهارت گرایی گذاشته‌اند؛ بنابراین دانش‌آموزان در انتخاب رشته‌ خود مدارس فنی‌وحرفه‌ای و کار و دانش را مد نظر داشته باشند، زیرا سال‌های گذشته تعداد کثیری از دانش‌آموزان به شاخه‌های نظری به خصوص رشته تجربی گرایش داشتند که این رشته در حال حاضر اشباع شده است.

صابری تولایی ادامه داد: درکنکور سراسری دوسال گذشته حدود ۶۳درصد شرکت‌کننده‌های کنکور جزو گروه علوم تجربی بودند که متاسفانه بسیاری از آنها از راه یافتن به دانشگاه باز ماندند.  در صورتی ‌که اکثر کسانی که در شاخه‌های فنی‌وحرفه‌ای و کارودانش ورود پیدا کرده بودند زمینه اشتغال آنان فراهم و حتی با همان مدرک دیپلم به بازار کار راه پیدا کردند.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی به اولیاء دانش‌آموزان توصیه کرد و گفت: انتخاب رشته برای دانش‌آموزان مهم است و اولیا به هیچ عنوان در هدایت تحصیلی و انتخاب رشته فرزند خود دخالت نکنند و نظر خود را بر او تحمیل نکنند، زیرا این فشار مصلحت دانش‌آموز نیست وباعث دلزدگی و تغییر رشته دانش ‌آموز می‌شود. به فرزند خود اجازه دهید  تا براساس علاقه، توانایی و استعداد رشته خود را انتخاب کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی هنرستان فنی و حرفه ای دانش آموزان دانش آموزان هدایت تحصیلی انتخاب رشته ۴۲ درصد ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۰۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان ۳۰۰ درصد رشد کرد

نائب رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت: در ۳ سال اخیر شمار جذب دانشجو در ۲ دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی ۳۰۰ درصد رشد داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، محمد وحیدی امروز _ یک شنبه شانزدهم اردیبهشت_ در همایش تجلیل از معلمان برتر خراسان شمالی اظهار کرد: برکات سفر رهبر معظم انقلاب همچنان در این استان تداوم دارد به طوری که اکنون پروژه ساخت مدارس با هزار و ۷۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات سفر رهبری در دست اجرا است.

وی افزود: ۲,۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار سفر رهبر انقلاب در چهار سال گذشته برای نوسازی مدارس استان اختصاص یافته است.

نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به ترمیم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: ترمیم این سند با اتکا به مدرسه و معلم انجام می‌شود.

وحیدی گفت: جهش تولید دانش بنیان از قانون‌های راهبردی در مجلس یازدهم محسوب می‌شود که ۱۰۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان را پشتیبانی می‌کند و بر این اساس ۵۰۰ هزار میلیارد ریال در بودجه سالانه به شرکت‌های دانش بنیان اختصاص می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری، کمیسیون برتر مجلس یازدهم معرفی شد، افزود: رویکرد ما ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش بوده و تاکید بر این است که آموزش و پرورش به دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی توجه بیشتری کند.

نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شمار جذب دانشجو در این دو دانشگاه در سه سال اخیر ۳۰۰ درصد رشد دارد.

ابوالقاسم اکبری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در این مراسم اظهار کرد: ۲۹۶ نمونه سوال در مقطع متوسطه اول برگزیده شهرستانی دریافت شد که ۸۷ نمونه در دروس مطالعات اجتماعی، ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، ریاضی، علوم تجربی، قرآن و پیام‌های آسمان برتر انتخاب شدند.

وی با بیان اینکه ۶۲۱ نمونه سوال در ۳۴ عنوان درسی مقطع متوسطه دوم به جشنواره ارسال شد که ۱۸۲ نمونه سوال، منتخب استانی شد، خاطرنشان کرد: در مجموع ۲۷۶ نفر در دروس متوسطه اول و دوم منتخب نهایی استان بودند که ۸۵ نفر حائز رتبه شدند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی اهداف این جشنواره باز آموزی روند طراحی بهینه سوال را افزایش توانمندی همکاران برای طراحی بهینه سوال با توجه به رویکرد راهنمای عمل طراحی سوالات مفهومی آشنایی دانش‌آموزان با سوالات بهینه با توجه به نهایی شدن دروس پایه‌های دهم و یازدهم و دوازدهم و نیز ایجاد بانک سوال معتبر برای استفاده همکاران و دانش آموزان ذکر کرد.

کد خبر 750912

دیگر خبرها

  • جزئیات برنامه امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳
  • محدوده محل کار والدین به محل مجاز تحصیل فرزند اضافه شد
  • جزئیات نام آزمون جهش تحصیلی دانش‌آموزان + شرایط و نحوه بررسی صلاحیت‌های هوشی
  • جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان ۳۰۰ درصد رشد کرد
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • اجباری نبودن لباس فرم برای دانش آموزان
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • کسب مجوز برگزاری امتحانات در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد
  • لباس فرم برای دانش آموزان اجباری نیست
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند