Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@13:11:28 GMT

گرایش به مدارس فنی‌و حرفه‌ای زیر ۳۰ درصد است

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۵۸۲۱۲

گرایش به مدارس فنی‌و حرفه‌ای زیر ۳۰ درصد است

به گزارش خبرگزاری فارس از نوشهر، ابراهیم صالحی عمران عصر امروز در آیین افتتاح ساختمان آموزشکده فنی‌وحرفه‌ای نوشهر با بیان اینکه برای اتمام کار نیاز به همکاری آموزش و پرورش است، اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های ما در این پروژه مشخص شدن عرصه و حصارکشی برای امنیت و تجهیز آموزشکده به دستگاهای کارگاهی است.

وی با اشاره به اینکه ماهیت رشته رشته فنی‌وحرفه‌ای لازمه همکاری آموزش و پرورش و آموزشکده فنی‌وحرفه‌ای است، افزود: عمده رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای کاردانی پیوسته است که با سه سال گذراندن در هنرستان و دو سال در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای می‌توانند وارد بازار کار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای کشور در ادامه با بیان اینکه هر چه سطح مدارک تحصیلی در کشور زیاد باشد، خطا است تصریح کرد: این تعداد دانشجوی ارشد و دکتری در کشور خطای استراتژیک بوده است، ما به نیروهای کارشناس و کاردان در کشور نیاز داریم.

وی افزود: آمار اشتغال دوره‌های کاردانی توسط وزارت علوم در کشور بالای ۹۰ درصد است که برای بقیه رشته‌ها همچین چیزی نبود.

صالحی‌عمران ضمن بیان اینکه راه توسعه و فناوری کشور دانشکده‌های فنی‌وحرفه است، اظهار کرد: آموزشکده‌ها باید به صورت هدفمند توسعه یابند و براساس نیاز به نیروهای انسانی در رشته‌ها باید توسعه پیدا کند.


وی افزود: اگر به صورت غیرهدفمند این رشته‌ها را توسعه دهیم باز همان خطایی را مرتکب می‌شویم که آموزش عالی در بقیه رشته ها را انجام داد.

رئیس آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور به تحلیل خود درباره وزارت بهداشت و وزارت علوم پرداخت و گفت: از نظر خودم وزارت بهداشت با توجه به نیاز نیروهای انسانی رشته های مرتبط را توسعه داد و خیلی بهتر از وزارت علوم عمل کرد.

وی با بیان اینکه تعدادی از دانشکده‌ها در حد انتظارات فنی نیستند، اظهار کرد: آموزشکده ادامه کار آموزش و پرورش است که اگر ادامه‌دار نباشد کار آموزش و پرورش ابتر می‌شود.

وی افزود: قراربود مطابق برنامه ۵۰ درصد دانش‌آموزان در فنی‌وحرفه‌ای آموزش ببینند اما زیر ۳۰ درصد است که این مسئله مطابق نیاز بخش‌های آموزش عالی، مهارتی را توسعه دهیم و تجهیزات و امکانات و آموزشکده‌های مناسب، فضای مناسب و زیبا فراهم کنیم تا شاید بچه‌ها انگیزه بیشتری برای آموزش دیدین در هنرستان را داشته باشند.

رئیس آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور با بیان اینکه ۵۲ درصد دانش‌آموزان انتخاب رشته نکردند، گفت: دانش‌آموزان زیادی دچار سردرگمی شدند ولی امسال ۸۹ هزار نفر در دانشکده فنی‌وحرفه‌ای رشد داشتیم.

وی در ادامه با بیان اینکه امسال به دلیل معوقات از قبل مانده مصوب دولت نتوانستم از درآمدهای اقتصادی استفاده کنیم، گفت: یکی از وظایف بنده تجهیز کردن این دانشگاه است که اقدامات لازم را با کمک مسؤولان انجام خواهیم داد.

امیر حیایی رئیس آموزش فنی‌وحرفه‌ای مازندران در ادامه مراسم به پروژه ۱۳ ساله دانشکده اشاره کرد و اظهار داشت: کلنگ این پروژه از سال ۸۷ زده شد که تا سال ۹۷ فقط سازه آن انجام شده بود و همچنین با تامین اعتبارات لازم ساختمان آموزشکده طی چهار سال به مرحله تکمیل رسید.

وی به فرمایشات امام راحل در رابطه با دانشگاه‌ها مبدا تحولات هستند اشاره کرد و افزود: همه با افتخار باید به دانشگاه کمک کنند زیرا دانشگاه جریان‌ساز است.

رئیس آموزش فنی‌وحرفه‌ای مازندران ضمن درخواست از مسؤولان مربوطه برای تکمیل این پروژه گفت: برای تامین منابع مالی، تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی این آموزشکده نیاز به حمایت داریم.

حیاتی در ادامه به ساختمان اجاره‌ای اشاره کرد و افزود: در حال حاضر این مرکز جدید احداث ۴۰۰ دانشجو دارد در صورتی که تا سال گذشته چهار کلاس با تجهیزات محدود داشتیم.

وی در ادامه ضمن بیان اینکه دانشکده آورده شهر است، گفت: دانشجویان می‌توانند سفیر فرهنگی شهر خود باشند و برای ارتقای فرهنگ منطقه گام بر دارد.

کار محوطه‌سازی دانشکده باقی مانده است

رئیس آموزشکده فنی‌وحرفه‌ای نوشهر در حاشیه مراسم ضمن بیان اینکه ساختمان فنی‌وحرفه‌ای مزگاه در چهار طبقه و با زیربنا ۳ هزار و ۳۸۸ متر مربع در زمینی به مساحت ۲ هکتار و با اعتباری ملی بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان ساخته شده است بیان کرد: این آموزشکده دارای پنج رشته کاردانی و سه رشته کارشناسی است که قابلیت پذیرش حدود ۲ هزار دانشجو را دارد.


وی ضمن درخواست از مسؤولان به دلیل کمبود اعتبارات برای کارمحوطه سازی باقیمانده گفت: از مسؤولان دستگاه‌های مرتبط می‌خواهم تا به تعهدشان درباره تفکیک مسیر این آموزشکده با مدارس دخترانه و پسرانه عمل کنند.

سعید یزدانی فرماندار نوشهر گفت: امروز با بهره‌برداری این دانشگده، تاریخ و افتخار بزرگ علمی در شهرستان نوشهر به ثبت می رسد.

وی افزود: با افزایش مراکز علمی و دانشگاهی آسیب‌های اجتماعی در کشور کاهش پیدا می کند و همچین دانشگاه‌ها اساس بنیاد و تحول یک جامعه هستند.

یزدانی به کمک‌های شهرستانی و دولت برای ساخت این آموزشکده اشاره کرد و گفت: آن چیزی که باعث هم گرایی دستگاه‌های و سازمان‌ها شده است نگا مثبت به این آموزشکده بوده است که به این مرحله رسید زیرا این زمین برای آموزش و پرورش و چندین سال قبل در یک صورت جلسه‌ای با حضور نمایندگان طبق توافق مقدار مورد نیاز در اختیار آموزش فنی‌وحرفه‌ای قرار گرفت.


وی افزود: بحث راه در شورای آموزش و پرورش مطرح می‌شود و برای سند حتما باید کارشناسان حقوقی نظر دهند و حدود را مشخص کنند.

یزدانی در ادامه به پیشرفت فیزیکی این پروژه اشاره و تصریح کرد: محوطه‌سازی، کارگاه، رستوران، تجهیزات آموزشگاهی و غیره که حدود ۱۲ مولفه است که در این پروژه تکمیل نیست که با توجه به موارد اشاره کرده حتی ضریب پیشرفت ساختمان هم ۱۰۰ در صد نیست.

فرماندار نوشهر خاطر نشان کرد: امروز بهره‌برداری از این پروژه به معنای پایان کار نیست، اگرچه طبق قانون سازمان برنامه و بودجه هر دستگاه، نهاد و سازمانی که به بهره‌برداری می‌رسد کد پروژه آن حذف می‌شود که در خواست دارم در ردیف اعتباری دولت برای توسعه، پیشرفت و تجهیز این پروژه نیاز است کد پروژه باز باشد.

محمدعلی محسنی در این مراسم به محور توسعه کشور اشاره کرد و اظهار داشت: انسان توسعه یافته‌ محور توسعه کشور است و این انسان فقط در دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور توسعه می‌یابد.


وی افزود: اگر همه ارکان این نظام مثل ارگان‌های یک پیکر با هم همکاری کنند همانطور که در پیکره یک انسان همه چیز منظم کار می‌کنند کشور ما هم منظم خواهد شد.

 

محسنی به مشکلات دانشجویان فنی‌وحرفه‌ای بعد از فارغ‌التحصیلی اشاره و اظهار کرد: علت بیکاری کارشناسان و حتی دکتری غفلت از مراکز آموزشی به جای مدرک‌پروری، مهارت‌پروری در برنامه‌ها است.

انتهای پیام/۸۶۰۶۱

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس آموزش فنی وحرفه ای کشور افتتاح مرکز فنی و حرفه ای رئیس آموزش فنی وحرفه ای آموزش و پرورش رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۸۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نظام آموزش عالی عربستان یکی از سریع‌ترین نظام‌ها از نظر رشد در خاورمیانه بوده و دارای دانشگاه‌هایی در کلاس جهانی است. ۷ دانشگاه این کشور در رتبه‌بندی کیو اِس (QS) در زمره برترین دانشــگاه‌های جهان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: جای خالی دانشگاهیان در تدوین اسناد بالادستی آموزش عالی

عربستان ۲۰ درصد از ذخایر نفتی جهان را دارد. به همین دلیل، درآمدهای نفتی اصلی‌ترین منبع مالی تامین آموزش عالی در این کشور هستند. برنامه گسترش آموزش عالی در عربستان با هدف رهایی از وابستگی تاریخی به درآمد نفت و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان از برنامه‌های جدی دولت است. برای این منظور، دولت ۵۰ میلیارد دلار، معادل با ۱۹ درصد بودجه ۲۵۴ میلیارد دلاری خود را خرج آموزش می‌کند.

نقش دولت در آموزش عالی عربستان

مؤسســات آموزش عالی در عربستان به دو شکل دولتی و خصوصی اداره می‌شوند. تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشــگاه‌های دولتی این کشور نه تنها رایگان بوده، بلکه دولت به همه دانشجویان عادی و دانشجویان بورسیه تحصیلی خارجی حقوق ماهانه پرداخت می‌کند.

در حال حاضر ۴۲ دانشگاه در عربستان فعال هستند که از این تعداد ۱۲ دانشگاه خصوصی و ۳۰ دانشگاه دولتی فعالیت دارند. در کنار این دانشگاه‌ها، ۷ کالج نظامی و ۱۳ کالج خصوصی و دولتی را نیز می‌توان در زمره دانشگاه‌هایی دانست که رشته‌های خاصی را ارائه می‌دهند.

حمایت دولــت از آموزش عالــی در عربســتان دو جنبه مالی و قانون‌گــذاری دارد. آموزش عالی عربســتان به ناچار در بخش قابل توجهی از بودجه و زیرساخت‌های خود به دولت متکی بوده است. با این حال، در ســالهای اخیر، بخش تجاری خصوصی در عربســتان ســعودی نیز مقادیر قابل توجهی پول و منابع را برای حمایت از رشد ظرفیت تحقیقاتی در دانشگاه‌های دولتی، ازجمله تأمین مالی کامل برای پروژه‌های تحقیقاتی در رشته‌های مختلف اختصاص داده اســت. البته موقوفات و کمکهای بشردوســتانه مختلف یک پدیده جدید در آموزش عالی عربســتان اســت که می‌توان گفت به‌ نوعی از اعمال مذهبی تأثیر می‌پذیرد و بنابراین، حداقل تا حدی، یک پیشــرفت طبیعی در تکامل آموزش عالی دولتی نیز به‌ شمار می‌آیند.

بودجه دانشگاه‌های دولتی عربستان از سوی دولت تامین می‌شود و دانشجویان هیچ شــهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند. بودجه هنگفــت دولت برای آموزش عالی در برنامه ۱۰ ساله توسعه ملی، در رایگان بودند تحصیلات دانشگاهی این کشور تاثیر بسزایی دارد. البته این حمایت مالی زیاد، به کنترل قوی دولت عربستان بر دانشگاه‌ها منجر شده است.

افزایش هزینه‌های آموزش عالی در عربستان به ۴۲ میلیارد دلار

افزایش ۸ میلیونی جمعیت عربستان در یک دهه گذشته، به تغییر آرمان‌ها و نیازهای آموزشی این کشور منجر شده است. همچنین تمایل آشکاری در دولت و جامعه برای افزایش نرخ مشــارکت در آموزش عالی، به ویژه در میان فارغ‌التحصیلان دبیرستان وجود دارد. چرا که اقتصاد دانش بنیان نیاز به نیروی کار با تحصیلات عالی در عربستان را افزایش داده است. در این راستا، تعداد تخمینی دانشجویان در نظام آموزش عالی این کشور به طور قابل توجهی رشد کرده است و به تقریبا ۸۰۰،۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۱ رســید. پذیرش این تعداد دانشجو برای دولت عربستان پرهزینه بود و پیشبینی میشد تا سال ۲۰۱۵ به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار برســد. افزایش سریع هزینه‌ها، همراه با بی‌ثباتی قیمتهــای نفت، عامل اصلی بــود که دولت عربستان را بر آن داشت تا به فکر منابع جایگزین برای تأمین مالی آموزش عالی باشد.

نظام جدید آموزش عالی عربســتان به دانشــگاه‌ها این آزادی را می‌دهد که به دنبال منابع مالی برای افزایش منابع خود باشند. همچنین به آن‌ها نوعی استقلال دانشگاهی می‌دهد تا بتوانند تخصص‌های جدیدی را متناسب با الزامات بازار کار ایجاد کنند.

دولت عربستان با هزینه‌کرد متوسط ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی در پنج سال گذشته در بخش آموزش، یکی از بزرگترین نرخ‌های رشــد بودجه آموزش عالی را در جهان داشته است. در ســال ۲۰۲۰ دولت ۵۱/۵ میلیارد دلار یا ۱۹ درصد از کل بودجه را به آموزش اختصاص داد، درحالیکه در سال ۲۰۱۹ معادل با ۱۷/۵ درصد بود. این حمایت مالی دولت به معنای رشد چشمگیر نظام آموزشی این کشور در ادوار اخیر بوده است. بودجه آموزش عالی حدود ۹ درصد کل، معادل ۲۵ میلیارد دلار است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228898 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم
  • قهرمانی تیم خوزستان درمسابقات فوتسال سازمان آمورش فنی و حرفه‌ای کشور
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند